MARDİN / MİDYAT - Söğütlü Anadolu Lisesi

04824712440 ve 05072674315
0482000000
Adres
SÖĞÜTLÜ MAH. ŞÜKRÜ ŞAHİN CAD. SÖĞÜTLÜ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LISESI BLOK NO 2 MİDYAT / MARDİN
Vizyon
Öğrencileri yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata hazırlamak, Okul başarı oranımızı her geçen yıl daha da arttırmak.
Misyon
Milli Eğitim´in temel amaçları doğrultusunda; SÖĞÜTLÜ ANADOLU LİSESİ: Bütün çalışanların, öğrencilerin, velilerin ve çevrenin görüşlerine saygı duymak ve ilgilenmek, ilçemizde Anadolu Liseleri arasında eğitim – öğretim alanında önde gelmek, çağın gereksinimlerine yanıt vermek, başarılı kişileri teşvik etmek, "BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN" bilincini kurumda yaygınlaştırmak, sürekli öğrenmeyi, araştırmayı, yorumlamayı ve düşünmeyi yaşam tarzı haline getiren milli ve manevi değere saygılı, bireyler yetiştirmek, Atatürk İlke ve Devrimlerine, TC Anayasası´na ve Demokrasiye uygun olarak haklarını kullanabilme görevini yapabilme ve sorumluluklarını yüklenebilme bilincini kazandırmak için vardır.
İngilizce ve Almanca
Servis
Servis Bilgisi
Köyümüzden ilçe merkezine belirli saatlerde servis bulunmaktadır. Ulaşım sorunu yaşanmamaktadır.
Söğütlü Mahallesi Midyat/MARDİN
14km
Sınavsız okul
Okulun Sınav Başarı Durumu
Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı sonrasında öğrencilerimiz üniversitelerin Lisans ve Önlisans bölümlerine yerleştirilmektedir. 2023 yılında sınava giren öğrencilerimizden lisans bölümlerine 5, önlisans bölümlerine 5 öğrencimiz yerleştirilmiştir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz atletizm Genç Erkekler A ve B kategorisinde ilçe birinciliği elde etmiştir. İlçe ve il düzeyinde gerçekleştirilen voleybol, futbol ve futsal turnuvalarına da etkin katılım göstermektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda Bilim Söyleşileri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca okulumuz Erasmus Projesi gerçekleştirmiştir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2023 yılında KA122-SCH) 2022-1-TR01-KA122-SCH-000078087 numaralı ve "Class specific interactive activity model for content development and climate change awareness in the virtual classroom) Erasmus Projemizi gerçekleştirdik.